Andlig utveckling,  Kurser & Workshops,  Mediumskap

Sommarskola 2019

Sommarskolan 20-25 augusti 2019
 
Då var det äntligen dags för efterlängtade ”Sommarskolan” igen, som även i år kommer att hållas på Union of Hearts i Onsala! I år förlängd med en dag.
 
Inspirationen till ”sommarskolan” kom 2009 men det skulle dröja till 2011 innan första retreatet gick av stapeln. Tanken, eller snarare inspirationen, var då ”fyra riktningar – fyra läror – fyra kroppar” som skulle sättas i balans. Den fysiska. kroppen, känslokroppen, mentalkroppen och anden.
 
Möjligheten att skapa en plats för läkning och utveckling hade aldrig gått utan alla fantastiska lärare som jag fått äran att arbeta med och som så generöst gett av sina erfarenheter och kunskaper under åren -Mia Elmlund (yogalärare), Melanie Blyth (medium, healer och författare, Michael Magee (healer) och Carlos Pussetto som ännu är vid min sida och står för roten av arbetet.
”Sommarskolan” har fått växa fram, år efter år, så organiskt det bara går. Jag forcerar inte, det är ett samarbete och vi kapitulerar inför någonting större än oss själva. Det är en gåva att få vara delaktig i de enormt kraftfulla transformationerna som sker varje år.
Att ”sommarskolan” äntligen har fått ett hem, en plats, en fysisk rot att bygga upp energierna på har jag Caroline Bengtsson och Union of Hearts att tacka för. Andevärlden förde oss samman -våra hjärtan – och en gemensam intention. Sommarskolan är idag en del av Union of Hearts och fler underbara lärare hjälper oss att växa vidare.
 
Lärarna i år är Maria Cruz, Carlos Solrac Pussetto, Caroline Bengtsson, Chris Ratter och Veronica Nordin.
 
 
 
The tutors are Carlos Pussetto- shamanic work, voice and movement (dance), Caroline Bengtsson – movement and sound -connecting to the reptile brain, Veronica Nordin -Yoga teacher, (me) Maria Cruz -dealing with emotions and understanding the movement of these through awareness and You – connecting to the life force, spirit, higher self and higher awareness.
(Mer info om lärarna hittar du längre ner i texten).
 
 
Sommarskolan kombinerar, som sagt, läror och övningar som har som syfte att sätta stagnerade energier i rörelse.
Med avstannade energier syftar jag till gamla värderingar, rigida tankar, invanda beteendemönster, nedärvda matriser och rädslor.
 
Intentionen med vår tid tillsammans är att skapa ett utrymme där läkning och förändring kan ske på mental, emotionell, själslig och fysisk nivå.
 
Det handlar om dig, dina tankar, dina känslor och ditt unika sätt att ge uttryck åt allt du processar och transformerar.
Vi skapar en miljö som är anpassad till att du medvetandegörs på olika plan. Alla dina ”kroppar” sätts i rörelse och du utmanas att förändra dina mönster.
 
 
Vårt arbete med er är alltid inspirerat, kärleksfullt och tryggt. Det handlar om dig.
 
 
Sommarskolan är alltid lika svår att skriva om då det är en energi som successivt växer fram och transformeras beroende bl.a. på konstellationen av lärare och elever.
 
(Mer information finns under presentationen om lärarna)
 
 
 
 

Om lärarna:

 
 
Carlos Pussetto:
 
Carlos har, minst sagt, en omvälvande och lärorik resa bakom sig.
Carlos studerade psykologi och sociologi i (National University of Humanities MDP) Argentina och var aktiv inom motståndsrörelsen kontra den dåvarande militärdiktaturen.
1976 kidnappades Carlos av armén och försattes i koncentrationsläger fram till 1979, därefter lyckades han fly till Brasilien och vidare till Sverige, som politisk flykting, med FN’s hjälp.
 
I Sverige påbörjar Carlos, resan tillbaka till livet och finner läkning genom konst, musik, poesi, dans, percussion och teater.
Trummorna tar honom till ett första möte med sina förfäders (indianernas) andliga kunskap. Han beslutar sig för att dedicera sitt liv, sitt arbete åt moder jord, hjärtat, elementen och kosmos –att återställa balansen i sig själv och hjälpa andra att hitta vägen till läkning.
 
Han startade bl.a. den legendariska Rinkebyskolan Samba, med över 500 medlemmar från alla möjliga nationaliteter.
Carlos vägledde lärare och elever på skolor och universitet i terapeutiska verktyg i percussion. Han har både arrangerat och uppträtt på otaliga internationella event, främst med intentionen att främja kulturell integration. Han har också studerat röst och rörelseterapi i London (VMT-Therapy of the Voice and Movement, London Voice Center). Carlos undervisar i röst, rytm och evolutionsdans runtom Europa och Syd Amerika.
 
De sista femton åren har han hängett sig åt att följa den ”röda vägen, hjärtats väg”, enligt Toltecafolkets tradition och lära. Han blev upplärd att föra traditionen vidare som andlig ledare.
Han har genomgått ”Four Years of Vision’s Search” ceremonier, deltagit i ”Tree of The Life Sun Dance (Chalmita-Mexico) och givits tillstånd att föra Temazcales och Medicin ceremonier ut i världen.
 
Läs mer om Carlos HÄR
 
Veronica Nordin:
 
Veronica Nordin har varit verksam som terapeut sedan -98 med både enskilda klienter och grupper. Hon har arbetat som yogalärare sedan 2001 och är utbildad samtalsterapeut samt i kranio sakral osteopati.
 
 
Läs mer om Veronica HÄR
 
 
Maria Cruz:
 
Maria Cruz arbetar som medium, terapeut, healer, föreläsare och lärare i emotionell intelligens, energimedvetenhet, healing och alla former av mediumskap , på heltid, sedan 2008.
Hon håller kurser i Sverige, Danmark och England.
 
Caroline Bengtsson:
 
Grundade Union of Hearts år 2016. Började sin resa hos Maria Cruz som elev och har sedan fyra år tillbaka börjat hålla sina egna cirklar inom medial utveckling. Carolines stora intresse och inspiration är kropp, röst och känslor. För att kunna förstå vår omgivning måste vi först och främst förstå och ta till vara på vår egen själ, ande och fysiska kropp.
 
Se mer om Union of Hearts HÄR
 
 
Chris Ratter.
 
For many years, Chris has been unwavering in his pursuit of the purest connection with Spirit; his deep understanding of The Power and his specialist blending techniques have enabled him to become one of the most widely recognised and successful trance healers and psychic surgeons. Delivering demonstrations and healing clinics throughout Europe, Chris is achieving remarkable healing results with an unlimited number and range of conditions and is quite literally changing people’s lives through his work with Spirit.
 
Se mer om Chris Ratter HÄR
 
 
 
*****************************************************************
 

Information/schema:

 
Din resa startar tisdagen den 20/8 kl 10.00 med presentation, introduktion och intention. Resterande dagar börjar vi 07.30!
 
Varje dag börjar med morgonyoga (första dagen meditation) följt av frukost, kort rast, meditation, undervisning, lunch och lektioner fram till middag.
Kvällsaktiviteter kommer att också att finnas men inte vara obligatoriska, ifall du känner att du behöver vila extra mycket.
Dagen för Temazcalen följer inga tider, här får du släppa kontroll och förväntningar och vara i närvaro med jorden, luften, elden och vattnet.
Vi avslutar söndagen den 25/8, på eftermiddagen. – Var flexibla med denna sluttid, då det (som ni flesta vet!!) är svårt att sätta.
 

Övernattning:

 
All verksamhet hålls i vårt 200 m2 stora tält där vi också kommer att ha övernattning (som en gemensam sovsal), i tältet, och detta ingår i priset. Alternativt medtag eget tält. Vid frågor kring övrigt sovarrangemang ex. husvagn/husbil etc. kontakta Carroline på 0708899104.
 
Detta gäller för er som vill sova i tipin.
 
Du behöver ha i åtanke att tältet, ”tipen” fungerar som vår kurslokal och även matsali vårt tentipi tält där säng kommer att finnas.
– Det är en sovsal och inga avskärmade sovplatser.
– Sängkläder medtages
– Ett fåtal tältsängar finns att tillgå. Först till kvarn.
**Meddela oss gärna hur du tänker göra så vi kan planera övernattningsmöjligheterna**
 

Mat:

 
Under helgen ingår det frukost, lunch och middag och fika där i mellan!
** Meddela oss gärna om du har intoleranser, spec.kost eller allergier**
 

Att ha med sig:

 
– Du behöver ha med dig mjuka och lediga kläder för yogan och vattenflaska. Har du en yogamatta så får du väldigt gärna ta med den och har du ingen så avisera mig så ska jag se om jag kan lösa detta.
Yogaklasserna hålls utav Veronica Nordin Meditationerna kommer att varvas mellan oss lärare vilket innebär att vissa kommer att vara stilla och andra i rörelse.
 
– En dag/kväll kommer att ägnas åt Temazcalceremonin och då behöver du badkläder och en handduk eller sarong (som kommer att bli något jordig) och myggmedel är ingen dum idé ;).
 
– Tänk också på extra handduk till dusch.
Och kläder efter väder!
 
– Sängkläder
 
Facebook grupp:
 
Så snart din anmälan är klar kommer jag att bjuda in dig till en sluten grupp för alla deltagare, där ni kan ställa frågor, höra om samåkning och meddela oss eventuella allergier eller andra önskemål.
 
 

Betalning:

Kostnad för evenemanget är 6300 kr och då är det helpension.
Betalning sker via faktura som skickas till din mailadress!
 
 

Anmälan:

Anmälan görs via bokadirekt.se, se länk:
 
 
 
BOKNINGSREGLER:
Anmälan är bindande. Vid avbokning gäller, oavsett orsak, följande avbokningsavgift. Sker avbokning mer än 7 dagar före start debiteras 100 kronor, därefter debiteras hela avgiften.
 

Frågor:

 
Vid frågor, ring eller skicka meddelande till Maria på: +46720041101 eller Caroline på +46708899104
 
Hemsida där du hittar eventet:
 
www.unionofhearts.se
www.annorlundaperspektiv.se
 

Vägbeskrivning

 
 Union of Hearts finns på Finnagården 50 i Onsala. Lättast är att köra via GPS, ni kommer in på en grusväg och fram till en grusinnergård med röda lador runt, då är ni framme! Har ni inte GPS så lyder beskrivningen såhär:
 
Från Göteborg/Kungsbacka/Fjärås: kör av mot Onsala. Följ vägen ca: 6km och när ni passerat Ebbagården busshållsplats som ligger på er högra sida så är det andra vägen till vänster efter det! Sitter en liten gul skylt där det står ”Finnagården” där kör ni in och följer grusvägen tills ni ser gården. Det sitter också en skylt där det står ”Union of Hearts” på staketet. Har ni kommit till rondellen i Onsala så har ni kört för långt, då kör ni tillbaka och sedan är det andra vägen till höger!
 
Från: Gottskär/vallda: Andra vägen till höger efter rondellen vid kyrkan, står en liten gul skylt med Finnagården. Följ grusvägen fram till gården!
 
Varmt välkommen! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *