Temazcalceremoni
Kurser & Workshops

Temazcalceremoni med Carlos Pussetto

Moder jord finns representerad i Temazcalen. Modern, kvinnan, det feminina, urmodern som samlat kraft från fyra element för att ge ljus åt allt som existerar i perfekt harmoni med universum, en konstant process som vi kallar livet. Allt det är Temazcal och mycket mer.

Temazcalceremonin handlar om att offra, visa tacksamhet, be en bön till livet självt och förstå att det viktigaste är att ge för att kunna ta emot. När denna insikt integreras på alla plan sker en sammansmältning med allt som är.
Hyddan byggs på plats av oss alla tillsammans, från grunden, med naturens resurser.

Under ceremonin bärs glödande stenar in i ”hyddan”. Stenarna ”las abuelas” (farmödrarna/mormödrarna) bär med sig den uråldriga energin från moder jords inre och anses vara budbärare av information från tidernas begynnelse, mineralerna sprunget från eld som transformerats till materia.
Stenarna bärs in genom porten i omgångar och i olika antal. Stenantalet genom ”porten” (hyddöppningen) ger en viss frekvens och utifrån dessa frekvenser påbörjas den inre resan.
Ångan som skapas av vattnet på de glödande stenarna stiger till de högre sfärerna till dimensioner synliga för det inre seendet. Ångan bär med sig våra offergåvor, alla våra böner och önskningar.
Läs mer om Carlos och Temazcal på:
http://reconectadocomoselementos.blogspot.se/p/temazcal_04.html
Att tänka på inför ceremonin (svetthyddan)
Det enda vi tar med oss in i hyddan är oss själva, så lite kläder som möjligt, bäst är badkläder (eftersom det blir varmt) och ett lakan eller en handduk att sitta på)

Eftersom vi spenderar två dagar utomhus kan det vara bra med myggmedel, filt, kanske sittunderlag, regnkläder och vattenflaska.
Vi ber er också om flexibiletet med tider, då det är svårt att ange dessa exakt.
För er som eventuellt vill stanna över finns det möjltighet att tälta och då tillkommer en extra kostnad på 100 kr.

Kostnad:
1200 kr

Frukt, te, kaffe och soppa.

Se eventet den 30-31 Juli för anmälan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *